Home
De praktijk
Informatie
Hypnotherapie
Contact
Contact
MINDFULNESS

Beoefening van mindfulness
betekent op een speciale manier oplettend zijn
bewust aanwezig zijn in het hier en nu
zonder te oordelen


Jon Kabat-Zinn
Haast, drukte, stress en ongemak zijn onderdeel van ons dagelijks bestaan. Hoe we daarmee omgaan is heel bepalend voor de kwaliteit van ons leven. Vaak blijven onprettige gebeurtenissen een grote rol spelen in het denken. Dat kan leiden tot spanningen, onrust, twijfels, piekeren, angst en somberheid.

Aangeleerd gedrag, de zogenoemde 'automatische piloot' kan het gevoel geven dat het leven een sleur is geworden. Gewoontepatronen kunnen leiden tot minder of meer ernstige psychische problemen, zoals stress, sombere en machteloze gevoelens, piekerstoornis, angsten of totale uitputting.
De kernwaarde van mindfulness is vrijheid om de eigen keuzes te maken door het beoefenen van een andere levenshouding.Tijdens de mindfulnesstraining richten we de aandacht op allerlei onbewuste processen, gedachten, gevoelens, emoties en gewoontes, die een rol spelen in ons dagelijks functioneren.
Het is een aandachtstraining die met behulp van een vorm van meditatie wordt aangeleerd door middel van oefeningen. Deze oefeningen helpen om de rusthouding steeds opnieuw te ervaren en er telkens weer naar terug te kunnen gaan.
De werkwijze is heel concreet, nuchter en praktisch, en zeer effectief.

Neem contact op voor een advies op maat.
info@mehrtens.nl