Home
De praktijk
Informatie
Hypnotherapie
Contact
Contact
DE PRAKTIJK

Introductie

Praktijk de Spiraal staat open voor afgestudeerde hypnotherapeuten (supervisie, praktijkbegeleiding en therapie), en studenten hypnotherapie (begeleiding, scriptie-ondersteuning, leertherapie en bijlessen). Terugkerende cliënten, studenten en oud-studenten krijgen voorrang bij het maken van afspraken.
Voor de intake van nieuwe cliŽnten bestaat gewoonlijk een wachttijd. Neem contact op voor verdere informatie. Bij mindfulnesstraining of aurareading geldt advies over maatwerk.

Profiel

Opleiding: Medisch analiste; Conservatorium (Schoolmuziek en Solozang); Bachelor Psychologie (Saxion Deventer); Hypnotherapie en integrale Psychosociale therapie (www.hypnos.nl); Mindfulnessinstructeur; Opleiding effectieve intuÔtie (www.effectieveintuitie.nl).

Ingrid Mehrtens is na een zangcarrière geleidelijk een andere weg ingeslagen en heeft daarbij ruime ervaring opgedaan in diverse vormen van begeleiding.
Dit ontwikkelde zich als vanzelf, vanuit het geven van zang- en expressielessen waarbij lichaamsbewustzijn en aandacht voor ademhaling en houding een grote rol spelen. Daarnaast komen omgaan met presteren, tegenslagen, en verschillende vormen van stress, angst en spanning aan bod.
Na het volgen van verschillende opleidingen en workshops vormen de opgedane kennis en inzichten met elkaar een integratieve werkwijze. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan therapeutische werkvormen.

Zij is actief als docent hypnotherapie, psychologie en Mindfulness bij Academie Hypnos te Voorthuizen. Zij is staflid, naast taken als mentor en supervisor.
Als beleidsmedewerker is zij actief bij beroepsvereniging NBVH.
Sinds september 2014 is zij verbonden als accrediteur aan de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB).

Coaching en supervisie

De integrale visie ligt ten grondslag aan alle werkvormen die worden aangeboden. De begeleiding bij coaching en supervisie is een gespreksvorm, gecombineerd met dynamische sparring, counseling en ondersteuning bij veranderprocessen.
De begeleiding is met name oplossingsgericht. Samen wordt gezocht naar de beste manier waarop nieuwe inzichten en frisse ideeŽn kunnen ontstaan. Bij deze zoektocht naar balans, succes en voldoening worden doelen gesteld die haalbaar zijn. Er wordt feedback gegeven in combinatie met suggesties die direct toepasbaar zijn in het dagelijks functioneren.

De sociale omgeving komt aan de orde en de invloed daarvan. Een individuele vorm van familie- of teamopstelling kan worden aangeboden. Uiteindelijk doel is het aanleren van sociale vaardigheden om aandacht te schenken aan de eigen gedachten, gevoelens en kwaliteiten.

Informatie over gespreksduur en tarieven staat beschreven bij informatie.
Voor informatie op maat kan altijd contact worden opgenomen.
info@mehrtens.nl