Home
De praktijk
Informatie
Hypnotherapie
Contact
Contact
DE PRAKTIJK

Introductie

Praktijk de Spiraal staat open voor afgestudeerde hypnotherapeuten (supervisie, praktijkbegeleiding en therapie), en studenten hypnotherapie (begeleiding, scriptie-ondersteuning, leertherapie en bijlessen). Terugkerende cliënten, studenten en oud-studenten krijgen voorrang bij het maken van afspraken.
Voor de intake van nieuwe cliënten bestaat een wachttijd. Neem contact op voor verdere informatie.

De therapeut

Opleiding: Medisch analiste; Conservatorium (Schoolmuziek en Solozang); Bachelor Psychologie (Saxion Deventer); Hypnotherapie en integrale Psychosociale therapie (Academie Hypnos, Bussum); Mindfulnessinstructeur (verschillende trainingen); Opleiding effectieve intu´tie (CEI, Carolina Bont).

Ingrid Mehrtens is na een zangcarrière geleidelijk een andere weg ingeslagen en heeft daarbij ruime ervaring opgedaan in diverse vormen van begeleiding.
Dit ontwikkelde zich als vanzelf, vanuit het geven van zang- en expressielessen waarbij lichaamsbewustzijn en aandacht voor ademhaling en houding een grote rol spelen. Daarnaast komen omgaan met presteren, tegenslagen, en verschillende vormen van stress, angst en (spier)spanning aan bod.
Vanuit verschillende opleidingen en bijscholingen heeft zich een complementaire visie en integratieve werkwijze gevormd. Een breed scala aan therapeutische werkvormen maakt hier deel van uit.

Zij is actief als docent hypnotherapie, psychologie en mindfulness. Zij is staflid bij Academie Hypnos te Bussum, naast taken als docent, mentor en supervisor. Van 2009 tot 2015 was zij hoofdredacteur van de Teth, het vakblad van de NBVH, de beroepsvereniging van hypnotherapeuten. Zij verzorgt voorlichting en communicatie voor deze beroepsvereniging. Zij publiceert over onderwerpen in relatie tot Integrative Medicine. Sinds september 2014 is zij actief als accrediteur bij de SKB (Stichting Keurmerk Beroepsscholingen).

Begeleiding en supervisie

Begeleiding en supervisie verloopt door middel van gesprekken, gecombineerd met dynamische sparring, counseling en ondersteuning bij veranderprocessen.

De begeleiding is met name oplossingsgericht. Samen wordt gezocht naar de beste manier waarop nieuwe inzichten en frisse ideeën kunnen ontstaan. Bij deze zoektocht naar balans, succes en voldoening worden doelen gesteld die haalbaar zijn en direct toepasbaar zijn in het dagelijks functioneren.

Uiteindelijk doel is het aanleren van sociale vaardigheden en om aandacht te kunnen schenken aan de eigen gedachten, gevoelens en kwaliteiten.

Informatie

over gespreksduur en tarieven zie contact en informatie
Voor informatie op maat kan contact worden opgenomen.
info@mehrtens.nl