Home
De praktijk
Informatie
Hypnotherapie
Contact
Contact
HYPNOTHERAPIE

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie die op een dieper bewustzijnsniveau doorwerkt dan de meeste andere therapieën vanwege de toepassing van trance. De omgeving lijkt dan enigszins te vervagen. Dit maakt de toegang tot het onderbewuste mogelijk, terwijl je toch alert blijft, en na de behandeling precies weet wat er is gebeurd.

Hypnotherapie is een werkwijze waarbij het eigen herstellend vermogen geactiveerd wordt. Soms is trance (nog) niet aan de orde of minder geschikt, en wordt gewerkt met een combinatie van methoden, zoals counseling, nlp-oefeningen, ontspannings- of ademhalingsoefeningen. Het doel hierbij is vooral ontspanning en inzicht. Kenmerkend voor de integratieve behandelwijze is dat lichamelijke processen via psychische weg kunnen worden beïnvloed.

Tijdens het intakegesprek wordt besproken welke punten er specifiek naar voren komen en wat een goed behandelplan kan zijn. De volgende werkwijzen kunnen dan aan de orde komen:
- Ontspanningsoefeningen
- Visualiseren en symbooldrama
- Regressie en Innerlijk kindwerk
- Verschillende vormen van stressreductie
- NLP, gedragstherapie, focussen
- Mindfulness oefeningen en -training
- Zelfhypnose aanleren.

Goed behandelbare klachten:
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een aantal lichamelijke klachten en ziektebeelden met hypnotherapie goed behandelbaar zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor SOLK (somatisch onverklaarde lichamelijke klachten), en diverse psychosomatische klachten.
Voorbeelden van goed behandelbare psychische klachten zijn: Pijnervaringen, angsten, fobieën, stress, rouw, (jeugd)trauma's, innerlijke conflicten; problemen met zingeving in relatie en werk.
Bij uitstek is hypnotherapie geschikt bij het behandelen van vage klachten, niet goed in je vel zitten, omgaan met verslaving of anderszins ongewenst gedrag.

Hieronder valt ook begeleiding bij afvallen en stoppen met roken.

Voor aanvragen van informatie op maat: contact en informatie

Voor meer informatie over hypnotherapie kan iedereen terecht op de website van de Beroepsvereniging: www.hypnotherapie.nl

info@mehrtens.nl