Home
De praktijk
Informatie
Hypnotherapie
Contact
Contact
Publicaties
DE PRAKTIJK

INTRODUCTIE

De praktijk staat open voor afgestudeerde hypnotherapeuten (supervisie, praktijkbegeleiding en therapie), en studenten hypnotherapie (begeleiding, scriptie-ondersteuning, leertherapie en bijlessen).

Terugkerende cliënten, studenten en oud-studenten verdienen voorrang bij het maken van afspraken.
Voor de intake van nieuwe cliënten bestaat gewoonlijk een wachttijd. Neem contact op voor verdere informatie.
Neem bij aanvragen voor mindfulnesstraining of aurareading contact op voor een advies op maat.


PROFIEL
Opleidingen: Medisch analiste; Conservatorium (Schoolmuziek en Solozang); Bachelor Psychologie (Saxion Deventer); Hypnotherapie en integrale Psychosociale therapie (Academie Hypnos, Bussum, www.hypnos.nl); Mindfulnessinstructeur (verschillende trainingen); Opleiding effectieve intuïtie (CEI, Carolina Bont www.effectieveintuitie.nl).


Ingrid Mehrtens is na een zangcarrière geleidelijk een andere weg ingeslagen en heeft daarbij ruime ervaring opgedaan in diverse vormen van begeleiding.
Dit ontwikkelde zich als vanzelf, vanuit het geven van zang- en expressielessen waarbij lichaamsbewustzijn en aandacht voor ademhaling en houding een grote rol spelen. Daarnaast komen omgaan met presteren, tegenslagen, en verschillende vormen van stress, angst en (spier)spanning aan bod.
Na het volgen van verschillende opleidingen en workshops vormen de opgedane kennis en inzichten met elkaar een integratieve werkwijze. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan therapeutische werkvormen.

Zij is actief als docent hypnotherapie, psychologie en Mindfulness. Zij is staflid bij Academie Hypnos te Bussum, naast taken als docent, mentor en supervisor.
Van 2009 tot 2015 was zij hoofdredacteur van de Teth, het vakblad van de NBVH, de beroepsvereniging van hypnotherapeuten. Zij verzorgt voorlichting en communicatie voor de beroepsvereniging. Zij geeft lezingen en publiceert over onderwerpen in relatie tot Integrative Medicine. Sinds september 2014 is zij actief als accrediteur bij de SKB (Stichting Keurmerk Beroepsscholingen).


BEGELEIDING EN SUPERVISIE
De integrale visie ligt ten grondslag aan alle werkvormen die worden aangeboden.
De begeleiding en supervisie verloopt door middel van gesprekken, gecombineerd met dynamische sparring, counseling en ondersteuning bij veranderprocessen.

De begeleiding is met name oplossingsgericht. Samen wordt gezocht naar de beste manier waarop nieuwe inzichten en frisse ideeën kunnen ontstaan. Bij deze zoektocht naar balans, succes en voldoening worden doelen gesteld die haalbaar zijn. Er wordt feedback gegeven in combinatie met suggesties die direct toepasbaar zijn in het dagelijks functioneren.

De sociale omgeving komt aan de orde en de invloed daarvan. Een individuele vorm van familie- of teamopstelling kan worden aangeboden. Uiteindelijk doel is het aanleren van sociale vaardigheden om aandacht te schenken aan de eigen gedachten, gevoelens en kwaliteiten.

Informatie over gespreksduur en tarieven staat beschreven bij contact en informatie
Voor informatie op maat kan altijd contact worden opgenomen.

info@mehrtens.nl